Contestam hotararea Consiliului de Mediere de suspendare a mii de mediatori

Azi, 22 septembrie 2020, asociația VeDem Just a declanșat procedura contencioasă de anulare a hotărârii nr. 126/2020 a Consiliului de Mediere pe care o consideră nelegală.

Pe data de 25 august 2020, Consiliul de mediere a luat decizia de a sancționa disciplinar peste 3.000 de mediatori pentru neplata taxei anuale datorate de aceștia pe anii trecuți. Consiliul a publicat hotărârea pe 18 septembrie și a pus-o în aplicare în aceeași zi, modificând în mod corespunzător evidența „Tabloul mediatorilor” de pe site-ul cmediere.ro.

VeDem Just a identificat mai multe vicii de formă și de fond care constituie motive de nelegalitate a acestei hotărâri: a fost dată de comisiile de disciplină în loc de Plenul Consiliului, faptele nu sunt descrise, numele sancționaților nu sunt menționate, lipsește procedura prealabilă disciplinară, privește fapte comise în urmă cu mai mult de un an când a intrat în vigoare legea ce permite sancționarea pentru neplata taxelor.

Având în vedere că în asociația VeDem Just sunt patru mediatori din județele Constanța, Sibiu, Bihor, Timiș și că, potrivit statutului încuviințat de Judecătorie, aceasta reprezintă interesele mediatorilor în fața autorităților, am formulat împotriva acestei hotărâri nelegale plângere prealabilă adresată Consiliului de mediere și acțiune în anulare adresată Curții de Apel Constanța.

Plângerea prealabilă poate fi vizualizată AICI.

Urmărește-ne:
0