jurist, Lucian Checheriță
Membru fondator și Președintele VeDem Just

Născut la Bacău în 1986. A urmat cursurile Facultății de Marketing din cadrul Universității Vasile Alecsandri din Bacău, cursurile de Master – Marketing și Comunicare în Afaceri din cadrul Universității Vasile Alecsandri din Bacău, cursurile Facultății de Drept și Administrație în cadrul Universității George Bacovia din Bacău, cursurile de Master postuniversitar – Științe Penale la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București. A urmat studiile de Business (Bedrijfskunde) în cadrul Artesis Hogeschool Antwerpen din Belgia și a deprins printre altele cunoștințe de limbă germană și olandeză (basic), english for business, financial management, transport economics, environmental management, dezvoltare personală, inclusiv modalități de învățare simpliste și extrem de practice.

Lucrarea de licență în domeniul juridic a avut ca temă Principalele infracțiuni îndreptate împotriva copiilor și minorilor din România și cu preponderent impact asupra vieții copilului prin infracțiunile descrise. Este un militant puternic al unei prezențe reale și sustenabile a educației juridice și civice în școlile și liceele din România.


judecător dr. Cristi Danileț
Membru fondator şi membru în boardul VeDem Just

Cristi Danileț este judecător din anul 1998. A fost doi ani consilier al ministrului justiției și șase ani membru în Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent activează la Tribunalul Cluj, secția penală.

Este fondator al VeDem Just și membru în boardul asociației. Este promotor al educației juridice în școli, autor al ghidului de educație juridică „Elevul și legea” şi inventator al aplicaţiei gratuite de educaţie juridică „Lege-n-Dar”.

Pentru că nimeni nu poate invoca drept scuză necunoașterea legii, Cristi se implică în acțiuni de informare a elevilor – proiectul „Eduiuris” – şi a adulţilor cu privire la responsabilități și proceduri, sancțiuni și efecte. Se implică în acţiuni şi de formare a profesorilor de educaţie juridică – proiectul „Proful de juridică”. Gestionează proiectele de educaţie juridică din România şi Republica Moldova.


polițist, Florian Ioniță
Membru în boardul VeDem Just și coordonator sucursala din Prahova

A urmat cursul de manager în responsabilitatea socială și specialist cu competențe sociale și civice. Este specialist în activitate de lobby, manager de proiect, formator. Este absolvent al Academiei de Advocacy

Este consilier juridic –  suspendat şi mediator – suspendat. În prezent activează ca personal didactic la catedra de pregătire juridică, profesor 2 și ofițer de poliție în cadrul Şcolii de agenţi de poliţie din Câmpina.

Merge în școli să predea lecții de educție juridică în sistem non-formal pentru ca tinerii să fie informați despre ce înseamnă încălcarea legii, ce consecințe de ordin legal vor suporta și pentru a le oferi o șansă să fie utili societății, nu o povară financiară.mediator, Gianina Clop
Membru activ

Este licenţiată în studii juridice şi a practicat mulţi ani ca mediator.

Predă educaţia juridică elevilor din judeţul Bihor.

Coordonează proiectul „Lege-n-Dar” , aplicaţie de educaţie juridică pentru telefonul mobil și ține legătura cu toți profesorii din România care predau educație juridică elevilor.

Crede cu tărie că prin educaţie putem face lumea mai bună.jurist, Simona Urzică
Membru activ şi coodonator filiala VeDem Just Braşov

A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității George Barițiu din Brașov.

Desfășoară lecții de educație non-formală cu elevii și promovează educația juridică în școli și licee. Este coordonatorul sucursalei VeDem Just din Brașov.jurist și mediator, Cristi Ardelean
Membru activ

Cristi este din Aleșd, jud. Bihor. Voluntar VeDemJust de la începuturi, merge prin școli și predă lecții de educație juridică în sistem non-formal.

Este jurist și mediator, absolvent a două facultăți, masterand Studii penale și Criminalistică.

Este președintele asociației de părinți din orașul natal la școala unde învață unul dintre copiii lui, Gino. Acel Gino, alături de care, prin VeDem Just, Cristi a iniţiat proietul „Legea Gino”.