Membrii Consiliului Director și membri fondatori

Oana Negru
Membru în board și Președintele asociației

Licențiată în Științe Juridice și Drepturi de autor privind programele pentru calculator. A lucrat în marketing, consultanță de business, juridic și recrutare în cadrul mai multor firme iar în prezent este Manager de Proiecte VeDem Just.

S-a activat civic și a participat la toate protestele ca urmare a tragediei de la Colectiv. În urma OUG 13 s-a implicat în mișcarea civică #REZISTENȚA: moderator al paginii și grupurilor, inițiatoarea proiectului REZISTENTA 360, parte din managementul grupului, Manager Juridic cu obiectiv principal de watchdog pe modificările legislative și reacție la derapajele bazate pe acestea.

S-a alăturat echipei Vedem Just datorită valorilor promovate de această asociaţie, datorită profesioniștilor implicați şi din convingerea că o Educație Juridică susținută, acțiunile de advocacy si watchdog, vor reinstaura normalitatea într-o Românie chinuită de o realitate politico-istorică deviantă.


Lucian Checheriță
Membru fondator și Vicepreședintele asociației

Născut la data de 16 iunie 1986 în BACĂU. A urmat cursurile Facultății de Marketing din cadrul Universității Vasile Alecsandri din Bacău, cursurile de Master – Marketing și Comunicare în Afaceri din cadrul Universității Vasile Alecsandri din Bacău, cursurile Facultății de Drept și Administrație în cadrul Universității George Bacovia din Bacău, iar în prezent finalizează cursurile de Master postuniversitar – Științe Penale la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București. A urmat studiile de Business (Bedrijfskunde) în cadrul Artesis Hogeschool Antwerpen din Belgia și a deprins printre altele cunoștințe de limbă germană și olandeză (basic), english for business, financial management, transport economics, environmental management, dezvoltare personală, inclusiv modalități de învățare simpliste și extrem de practice.

Lucrarea de licență în domeniul juridic a avut ca temă Principalele infracțiuni îndreptate împotriva copiilor și minorilor din România și cu preponderent impact asupra vieții copilului prin infracțiunile descrise. Și el este un militant puternic al unei prezențe reale și sustenabile a educației juridice și civice în școlile și liceele din România datorită statisticilor îngrijorătoare însă, de asemenea, crede că România poate fi redresată pe mai multe paliere deficitare, de la sprijinirea tinerilor sau buna administrare a banului public până la combaterea eficientă a corupției și implicare civică.


Cristi Danileț
Membru fondator şi membru în board

Cristi Danileț este judecător din anul 1998. A fost doi ani consilier al ministrului justiției și șase ani membru în Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent activează la Tribunalul Cluj, secția penală.

Este unul dintre fondatorii VeDem Just și membru în boardul asociației. Este promotor al educației juridice în școli, autor al ghidului de educație juridică „Elevul și legea” şi inventator al aplicaţiei gratuite de educaţie juridică „Lege-n-Dar”.

Pentru că nimeni nu poate invoca drept scuză necunoașterea legii, Cristi se implică în acțiuni de informare a elevilor (proiectul „Eduiuris”) şi a adulţilor cu privire la responsabilități și proceduri, sancțiuni și efecte. Se implică în acţiuni şi de formare a profesorilor de educaţie juridică (proiectul „Proful de juridică”). Gestionează proiectele de educaţie juridică din România şi Republica Moldova.


Diana Nicolae
Membru fondator și Consultant Legal

A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Desfășoară activități cu elevii și promovează educația juridică în școli și licee. Redactează puncte de vedere și analizează legislația în materie cu privire la diferite domenii de activitate. Propune soluții la problemele expuse de către specialiștii în politici publice.

Susține VeDem Just pentru proiectele pe care le promovează în special în rândul tinerilor.


Simona Urzică
Membru și Consultant Legal

A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității George Barițiu din Brașov.

Desfășoară lecții de educație non-formală cu elevii și promovează educația juridică în școli și licee. Este și coorodonatorul sucursalei VeDem Just din Brașov.