Lucian Checheriță
Membru fondator și Președintele asociației

Născut la Bacău în 1986. A urmat cursurile Facultății de Marketing din cadrul Universității Vasile Alecsandri din Bacău, cursurile de Master – Marketing și Comunicare în Afaceri din cadrul Universității Vasile Alecsandri din Bacău, cursurile Facultății de Drept și Administrație în cadrul Universității George Bacovia din Bacău, cursurile de Master postuniversitar – Științe Penale la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București. A urmat studiile de Business (Bedrijfskunde) în cadrul Artesis Hogeschool Antwerpen din Belgia și a deprins printre altele cunoștințe de limbă germană și olandeză (basic), english for business, financial management, transport economics, environmental management, dezvoltare personală, inclusiv modalități de învățare simpliste și extrem de practice.

Lucrarea de licență în domeniul juridic a avut ca temă Principalele infracțiuni îndreptate împotriva copiilor și minorilor din România și cu preponderent impact asupra vieții copilului prin infracțiunile descrise. Este un militant puternic al unei prezențe reale și sustenabile a educației juridice și civice în școlile și liceele din România.


dr. Cristi Danileț
Membru fondator şi membru în board

Cristi Danileț este judecător din anul 1998. A fost doi ani consilier al ministrului justiției și șase ani membru în Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent activează la Tribunalul Cluj, secția penală.

Este unul dintre cei cinci fondatori ai VeDem Just și membru în boardul asociației. Este promotor al educației juridice în școli, autor al ghidului de educație juridică „Elevul și legea” şi inventator al aplicaţiei gratuite de educaţie juridică „Lege-n-Dar”.

Pentru că nimeni nu poate invoca drept scuză necunoașterea legii, Cristi se implică în acțiuni de informare a elevilor – proiectul „Eduiuris” – şi a adulţilor cu privire la responsabilități și proceduri, sancțiuni și efecte. Se implică în acţiuni şi de formare a profesorilor de educaţie juridică – proiectul „Proful de juridică”. Gestionează proiectele de educaţie juridică din România şi Republica Moldova.


Florian Ioniță
Membru în board și coordonator VeDem Just Prahova

A urmat cursul de manager în responsabilitatea socială și specialist cu competențe sociale și civice. Este specialist în activitate de lobby, manager de proiect, formator. Este absolvent al Academiei de Advocacy

Este consilier juridic –  suspendat şi mediator – suspendat. În prezent activează ca personal didactic la catedra de pregătire juridică, profesor 2 și ofițer de poliție în cadrul Şcolii de agenţi de poliţie din Câmpina.

Merge în școli să predea lecții de educție juridică în sistem non-formal pentru ca tinerii să fie informați despre ce înseamnă încălcarea legii, ce consecințe de ordin legal vor suporta și pentru a le oferi o șansă să fie utili societății, nu o povară financiară.


conf. univ. dr. Roxana Topor
Membru activ şi coordonator VeDem Just Constanța

Este doctor în științe juridice şi conferențiar universitar în cadrul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice, Universitatea Spiru Haret Constanța.

Este mediator, expert stagii practică – domeniul juridic, expert implementare soluții inovative – domeniul juridic, director Centrul de Cercetare Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice, Universitatea Spiru Haret Constanța.

Coordonează Asociația VeDem Just Constanța și este inițiatoare a concursului de educație Juridică pentru liceeni ”Know the Law” din acest judeţ, desfăşurat timp de trei ediţii.

Crede cu tărie în educarea cetățenilor în spiritul respectării legii, în promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Scopul său, atât prin prisma proiectelor susținute, cât și prin activitățile și acțiunile desfășurate, este acela de a explica legislația pe înțelesul tuturor elevilor și studenților… că trebuie să VeDem Just!


mediator, Gianina Clop
Membru activ

Este licenţiată în studii juridice şi a practicat mulţi ani ca mediator.

Predă educaţia juridică elevilor din judeţul Bihor.

Coordonează proiectul „Lege-n-Dar” , aplicaţie de educaţie juridică pentru telefonul mobil și ține legătura cu toți profesorii din România care predau educație juridică elevilor.

Crede cu tărie că prin educaţie putem face lumea mai bună.


consultant legal, Diana Nicolae
Membru fondator VeDem Just

A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București. Cunoaşte şase limbi străine.

Desfășoară activități cu elevii și promovează educația juridică în școli și licee. Redactează puncte de vedere și analizează legislația în materie cu privire la diferite domenii de activitate. Propune soluții la problemele expuse de către specialiștii în politici publice.

Susține VeDem Just pentru proiectele pe care le promovează în special în rândul tinerilor.


jurist, Simona Urzică
Membru activ şi coodonator VeDem Just Braşov

A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității George Barițiu din Brașov.

Desfășoară lecții de educație non-formală cu elevii și promovează educația juridică în școli și licee. Este coordonatorul sucursalei VeDem Just din Brașov.jurist, Cristi Ardelean
Membru activ

Cristi este din Aleșd, jud. Bihor. Voluntar VeDemJust de la începuturi, merge prin școli și predă lecții de educație juridică în sistem non-formal.

Este jurist și mediator, absolvent a două facultăți, masterand Studii penale și Criminalistică.

Este președintele asociației de părinți din orașul natal la școala unde învață unul dintre copiii lui, Gino. Acel Gino, alături de care, prin VeDem Just, Cristi a iniţiat proietul „Legea Gino”.