România ajută Republica Moldova cu 35.000 viziere

Asociația VeDem Just a trimis către Republica Moldova un transport cu 35.000 viziere. Ele vor fi donate cadrelor medicale de peste Prut.

În perioada 18 – 22 mai 2020 au fost produse în centrul clujean coordonat de judecătorul Cristi Danileț, membru fondator al asociației VeDem Just, un număr de 90.000 de viziere. Au fost implicate în activitate 20 de persoane, majoritatea voluntari din mișcarea civică „Vă ajutăm din Cluj!”.

În cursul zilei de vineri au fost expediate către Societatea Studenților la Medicină din România 20.000 de viziere și acestea vor fi distribuite spitalelor din zonă. Azi, 25.05.2020, asociația VeDem Just a expediat către Asociația Companiilor de Creație din Moldova un număr de 35.000 de viziere destinate cadrelor medicale de peste Prut implicate în lupta împotriva Covid-19.

Producția de la Cluj se va relua în perioada 2-5 iunie 2020. Toate vizierele se distribuie gratuit. Ele se livrează în țară cu susținerea Fan Curier. Asamblarea se face de către beneficiar pe baza unui ghid furnizat odată cu produsul, disponibil în format pdf și video.

Asociația VeDem Just face parte din mișcarea națională viziere.ro care și-a propus dotarea cu scuturi faciale a personalului medical din prima linie implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19. Vizierele de la Cluj au fost produse la o tipografie, pe baza unui tipar conceput de voluntarul clujean Cătălin Pop. Materialul plastic utilizat ca materie primă a fost achiziționat din Italia, în urmă cu o lună, pe baza donațiilor făcute de cetățeni (direct în contul organizației sau pe facebook prin intermediul RUF), de parteneri Hora de românia – prin implicarea și suportul deosebit al Nataliei Ghilașcu, de asociații (SSMB, ARC, Masa Rotundă, Aradul Civic, Asociația Valea Jiului Development, Asociația Dedeman) și de companii (Vodafone, Chiorino Cluj). În cadrul proiectului a fost produs imnul vizierelor.

Urmărește-ne:
0