VIZIERA ESTE CEL MAI BUN DISPOZITIV DE PROTECȚIE!

Virusul este foarte mic. Are o dimensiune între 120–160 nm. Pătrunde cu ușurință peste tot. Dacă se află în aer în urma faptului că cineva l-a expectorat, poate să pătrundă în nasul, gura sau ochii noștri și să ne infecteze. Dacă rămâne pe o suprafață (și știm că acest virus poate trăi pe anumite suprafețe chiar și zile întregi), iar cineva sănătos atinge suprafața și apoi își atinge gura, nasul sau ochii, avem o nouă contaminare.

Prin urmare, cum să ne apărăm cât mai bine de contagiu?

Pentru marea majoritate a populației, cea care ar trebui să stea în casă, copii, persoane în vârstă sau cei care pot lucra de acasă, e de ajuns respectarea igienei mâinilor și a feței. Chiar dacă  s-au atins suprafețe contaminate, virusul nu intra prin piele și nu ne poate infecta. E important însă să nu ne atingem fața înainte sa ne fi spălat bine pe mâini cu apă și săpun.

Persoanele din prima linie în lupta cu virusul sau cele care sunt la datorie și fac să funcționeze societatea trebuie însă protejate în mod special. Măștile de protecție FPP3 sau FPP 2 sunt esențiale. La nevoie se pot folosi și măști de protecție chirurgicale, chiar dacă acestea nu oferă o protecție 100% dacă ne confruntăm cu un bolnav la mai puțin de 1 m distanță.

Măștile trebuie neapărat să acopere nasul și să fie etanșe în jurul nasului și a gurii. De asemenea trebuie folosiți ochelari de protecție de preferință etanși.

Dizpozitivul cel mai bun în protejarea împotriva infectării cu virusul este fără doar și poate Viziera.

Viziera este confecționată din material plastic, rezistent și ușor de dezinfectat cu soluții pe bază de alcool. De obicei acoperă fața, fruntea și o parte a gâtului. Protejează perfect în caz de expectorare a virusului prin tuse, strănut sau vorbire. Picăturile microscopice de salivă cu încărcătura virală rămân pe ecranul Vizierei și nu ajung pe fața celui care îl poartă. La fel se întâmplă și dacă cel care îl poartă strănută sau tușește. Picăturile de salivă expectorate rămân în majoritate pe ecran.  

Viziera e importantă și prin faptul că prezența sa împiedică operatorul care o poarta să-și atingă fața. Protejează și pe cei care folosesc măști chirurgicale obișnuite sau nu folosesc ochelari de protecție. Asta face ca Viziera să fie un dispozitiv de protecție esențial pentru operatorii medicali.

AUTOR: LAURA GHIBU MEDIC CHIRURG ORAL

EI AU NEVOIE DE NOI. NOI AVEM NEVOIE DE SUSȚINEREA VOASTRĂ.

1. Prin sponsorizare din partea companiilor/ firmelor: model de contract AICI pe care îl vom semna personal sau prin corespondență;

2. REVOLUT: 0748 294 841;

3. Prin donație în conturile de mai jos deschise la ING Bank – sucursala centrală Metropolis, pe numele Asociaţiei Voci pentru Democraţie şi Justiţie: RO34INGB0000999905740856 – RON;
RO66INGB0000999905740862 – EUR;
RO71INGB0000999905740869 – USD.
BIC: INGB
SWIFT: INGBROBU

4. Prin sistemul PayPall și EUPLATESC.RO AICI.

PERSOANA DE CONTACT:

Cristi Danileț

0742 182 581

Urmărește-ne:
0