Nu violării drepturilor, nu violării statelor!

Războiul în Europa secolului XXI este de neconceput. Rănirea sau omorârea oamenilor în virtutea unor argumente istorice nu poate fi acceptată, este violare – violare a drepturilor. Cucerirea unor teritorii ce fac parte, constituțional, din teritoriul altui stat este o violare – violare a suveranității.

Când diplomația eșuează, nu mai e timp de gândire sau de îngrijorări. E timpul pentru acțiune.

Oamenii de Drept nu au voie să tacă. Cerem comunității de juriști să protesteze împotriva a ceea ce se întâmplă în Ucraina: încălcarea până la eliminare a drepturilor omului. Dacă după cel de-al doilea Război Mondial pacea a fost asigurată prin sistemul de documente internaționale ce consacră drepturile omului, într-o noapte acestea au fost aruncate în derizoriu. Așa ceva nu poate fi acceptat. Atacarea Ucrainei înseamnă atacarea Europei. Este atacarea tututor celor care cred în libertate și democrație.

Societatea civilă trebuie să apere valorile moderne. Ea trebuie să facă presiuni asupra politicienilor pentru acțiune. Deciziile trebuie luate rapid și fără rezerve. În același timp, cetățenii Europei trebuie să ajute pe orice cale locuitorii Ucrainei atacați de forțele rusești.

VeDem Just spune NU violării, spune NU războiului!

SLAVĂ UCRAINEI!

Urmărește-ne:
0