Școala de Libertate: 8-13 august 2021

Asociația VeDem Just anunță începerea taberei „Școala de Libertate” la Costinești. Președintele Senatului – Anca Dragu, ministrul Justiției – Stelian Ion și judecătorul Cristi Danileț sunt printre speakeri.

În perioada 8-13 august 2021 se desfășoară la Costinești a treia ediție a proiectului „Legal Academy”, o tabără de educație juridică organizată pentru adolescenți de asociația Voci pentru Democrație și Justiție. Evenimentul din acest an poartă numele „Școala de Libertate”, este gratuit pentru participanți și este finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România și Fundația Friedrich Nauman.

Participanții din acest an sunt 15 elevi din Republica Moldova și 18 elevi din România. Ei vor avea cursuri de instruire ținute de judecători (Cristi Danileț), procurori (Viorel Teliceanu), avocați (Ioan Mircea David), inspectori de integritate (Ion Pruteanu), mediatori (Gianina Clop). Vor asista la un proces simulat desfășurat la Universitatea Spiru Haret din Constanța de studenți (îndrumător Roxana Topor). Tabăra va fi deschisă de Președintele Senatului, Anca Dragu, va avea ca invitat de marcă pe ministrul justiției, Stelian Ion și se va bucura de prezența directorului general al ANABI, Cornel Călinescu.

Temele din acest an privesc libertatea de exprimare pe internet, drepturile minorităților, apărătorii drepturilor omului. Elevii vor beneficia de instruire antidrog, antitrafic de persoane și anticorupție. Scopul taberei este dezvoltarea unei rețele de cluburi de educație juridică care să responsabilizeze tinerii cât mai devreme. Activitatea este mijlocită de asociația VeDem Just, înființată acum cinci ani, care are ca obiectiv includerea educației juridice în programa școlară.

Programul taberei poate fi descărcat de AICI. Evenimentele pot fi urmărite zilnic pe FB și Insta.

Președinte VeDem Just,

Jurist Lucian Checheriță

Urmărește-ne:
0