Reţeaua „Profii de juridică” a devenit funcţională

Asociaţia VeDem Just are bucuria să anunţe că un număr de 102 profesori care predau în acest an opţionalul de educaţie juridică fac parte din reţeaua naţională `Profii de juridică`.

Profesorii sunt cadre didactice care predau în unităţi şcolare la nivel de gimnaziu şi de liceu. Majoritatea a beneficiat de un curs intensiv de instruire organizat de asociaţie. Aceștia au ofertat la începutul anului materia opţională „Educaţie juridică”, iar elevii au ales-o pentru anul şcolar 2020-2021. Acum comunică între ei pe un grup de whatsapp dedicat, unde schimbă experienţe şi împărtăşesc resurse pentru predarea eficientă şi consistentă a opţionalului de „educaţie juridică”.

Reţeaua este coordonată de boardul VeDem Just, asociaţie promotoare a educaţiei juridice în învăţământul preuniversitar. Din reţea fac parte şi patru membri ai asociaţiei, care oferă profesorilor lămuriri din domeniul legal şi judiciar şi indică acestora resursele existente, fiind dispuşi inclusiv să participe la ore online cu elevii.

Toţi elevii care studiază în acest an educaţia juridică au primit gratuit ghidul „Elevul şi legea” editat de asociaţie. Programul poate ajunge în orice şcoală după paşii descrişi AICI.

Reţeaua de profesori beneficiază şi de o pagină de facebook publică: http://fb.com/profuldejuridica.

Urmărește-ne:
0