COMUNICAT DE PRESĂ: GREFIERUL de la A la E.

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție și Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial au pregătit o broșură pe înțelesul tuturor pentru a cunoaște mai bine profesia de grefier. O puteți citi AICI.

Acum un an de zile, în #22martie2019, grefierii au dat dovadă de unitate și solidaritate și au participat la cel mai mare miting din istoria profesiei de grefier, în Piața Victoriei, peste 2500 de persoane. A fost o dovadă de organizare ceea ce a legitimat mișcarea sindicală.

Chiar și în aceste vremuri de criză, grefierii sunt la datorie. O parte lucrează de acasă, în măsura în care este posibil. O parte vin la serviciu prin rotație, pentru a evita să fie mai multe persoane odată în același birou.

Însă cei mai mulți vin la parchete și instanțele judecătorești pentru a ajuta magistrații în cauzele urgente pe care aceștia le instrumentează și soluționează.

Grefierii sunt cea mai numeroasă categorie socio-profesională din sistemul de justiție din România, unde zilnic își aduc aportul la înfăptuirea actului de justiție pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, respectiv la apărarea ordinii de drept.

Pentru cunoașterea atribuțiilor lor am decis să publicăm o broșură informativă pe înțelesul tuturor, care va fi distribuita și fizic în spațiul public imediat ce va înceta starea de urgență.

Reprezintă un mic semn al respectului nostru pentru această profesie.

În demersurile pentru elaborarea unui nou statut al profesiei de grefier, vom solicita ca data de #22martie sa fie declarata #ZiuaGrefieruluiRomân.

Urmărește-ne:
0