VeDem Just a livrat plastic către #VoluntariatBarlad pentru viziere în Vaslui. APEL pentru donaţii şi sponsorizări!

Aproape 1000 kg de material plastic livrate de asociaţia VeDem Just au ajuns în cursul zilei de astăzi la Grupul civic #VoluntariatBarlad. Ambele organizaţii fac parte din reţeaua informală viziere.ro, constituită acum o lună pentru a dota cu scuturi faciale personalul medical. Materia primă va fi destinată confecţionării a mii de viziere pentru unităţile medicale din Vaslui, dar şi din judeţele învecinate. Toate vor fi distribuite gratuit!

Mulțumim domnului Marius Crihan și firmei M&M Soluții Termice Bacau (www.ct1.ro ) pentru transportul gratuit de la Cluj la Bârlad!

#VoluntariatBarlad este constituit dintr-un număr de voluntari care şi-au unit forţele pentru a ajuta autorităţile în lupta împotriva Covid-19. Voluntarii deţin centre dotate cu lasere necesare pentru tăierea plasticului şi confecţionarea vizierelor, care au fost distribuite în mod gratuit către Spitalul din Bârlad, Spitalul Dimitrie Castroian din Huşi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui. Voluntarii au realizat şi testat primele cabine de decontaminare care vor fi montate în zilele următoare în spitalele din judeţul Vaslui. De asemenea, împreuna cu diverşi parteneri şi colaboratori, grupul civic a ajutat câteva zeci de familii nevoiaşe, vârstnici şi copii şi a venit cu diverse dotări în sprijinul mai multor spitale, unităţi de poliţie, jandarmerie şi armată, farmacii, cabinete de medici de familie, primării, unităţi SMURD. Cei care doresc să devină parte din comunitate pot completa un formular pe http://voluntariatbarlad.ro.

Asociaţia VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie – este cunoscută pentru programele sale de educaţie juridică destinate elevilor, desfăşurate în ultimii cinci ani.  În ultima lună a distribuit peste 15.000 de viziere. Asociaţia este formată din tineri jurişti şi cadre didactice şi are un proiect ambiţios pentru această perioadă: să producă 270.000 de viziere pentru România şi Republica Moldova din cele 24 tone de material plastic achiziţionat din import. Pentru plata acestui transport este nevoie de o sumă mare de bani pe care doar donaţiile dumneavoastră o pot acoperi. Detalii găsiţi pe www.vedemjust.ro.

Acţiunile celor două organizaţii pot fi susţinute astfel:

1. Donaţii de 2 EUR prin SMS la nr 8837 cu textul "VASLUI" pentru a susţine campania "Împreună ajutăm spitalele din Vaslui" (Episcopia Huşilor); donaţii prin transfer bancar pentru iniţiativele #VoluntariatBarlad în contul Asociaţei FILANTROPIA ORTODOXA HUŞI, cont RO39RNCB0503160373430001, deschis la sucursala BCR HuŞi.

2. Donaţii către VeDem Just prin Revolut la nr. 0748.294.841 sau prin FACEBOOK la adresa https://facebook.com/donate/519085202137369; donaţii în contul ING Bank al Asociaţiei Voci pentru Democraţie şi Justiţie RO34INGB0000999905740856.

.

Dan Albu, #VoluntariatBarlad, tel. 0756 415 829,

Cristi Danileţ, Asociaţia VeDem Just, tel. 0742 182 581       

                                        

                         

                                                       

Urmărește-ne:
0