Soluție definitivă în dosarul primarului Oprescu

S-a soluționat definitiv dosarul de corupție în care a fost implicat fost primar general al Bucureștiului. În anul 2015 dosarul a fost trimis în judecată de către DNA, în anul 2019 Tribunalul București l-a soluționat în primă instanță, iar azi Curtea de Apel București a decis următoarele condamnări:

Oprescu Sorin-Mircea: pedeapsa de 10 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, de luare de mită, de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, de spălarea banilor. După ce va ieși din penitenciar, timp de 5 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Se scade perioada arestării din timpul urmăririi penale de două luni. I se confiscă telefonul mobil folosit la comiterea faptei, dar și, pentru că nu le-a putut justifica, sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro, imobilul situat în municipiul București, Str. Herăstrău, nr.42, Sectorul I, cumpărat de inculpatul prin interpusul Nica Adriana-Elena. Până plătește sumele respective i se pune sub sechestru imobilul situat pe Str. Covrigarului, nr.1, sat Ciolpani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov, compus din casă, în suprafaţă de 526 m.p., şi teren, în suprafaţă de 895 m.p.

Popa Bogdan-Cornel:  pedeapsa de 11 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire de grup infracţional organizat, în variantă agravată, de trafic de influenţă, în formă continuată (3 acte materiale), de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale), de dare de mită, în formă continuată (3 acte materiale), de spălarea banilor, în formă continuată (3 acte materiale), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (2 acte materiale). După ce va ieși din penitenciar, timp de 5 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public Se scade perioada arestării la domiciliu din timpul urmăririi penale de șapte luni. Se confiscă suma de 12.053.249,45 lei, dar și cea nejustificată de 537.121,4 lei. Până la plata sumelor, se pune sechestru pe toate bunurile sale și se popresc toate conturile lui.

Popa a fost achitat pentru comiterea infracţiunii efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (în raport cu S.C. „Urban Design Construct” S.R.L.).

Stanca Cristian: pedeapsa de 7 ani şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, de complicitate la luare de mită, în formă continuată (2 acte materiale), de complicitate la dare de mită, în formă continuată (3 acte materiale). După ce va ieși din penitenciar, timp de 5 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Se scade perioada arestării de 13 luni închisoare executată în timpul urmăririi penale. I se confiscă suma de 149 lei, dar lu suma nejustificată de 2.500 euro.

Constantinescu Mircea-Octavian: pedeapsa de 6 ani și 10 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracţional organizat, în variantă agravată și de luare de mită. 6 ani ?i 10 luni închisoare. După ce va ieși din penitenciar, timp de 5 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Se scade perioada de trei luni de arest din perioada urmării penale

Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela: 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendare pe timp de 4 ani și cu 120 zile de muncă n folosul comunității pentru comiterea infracțiunii de constituire grup infracțional organizat și de luare de mită. Ulterior, timp de 3 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Şupeală Florin: pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de constituire grup infracțional organizat și de luare de mită, care se adaugă la o condamnare anterioară de 3 ani, astfel că va executa 7 ani închisoare. Ulterior, timp de 3 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public .

Albu Romeo: pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în varianta agravată, de complicitate la dare de mită, de complicitate la spălarea banilor, în formă continuată (2 acte materiale). Ulterior ieșirii din penitenciar, timp de 4 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public ori să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Se scade perioada de 1 an și 7 luni închisoare a arestului din timpul urmăririi penale.

Niţă Ion: pedeapsa de 7 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la spălarea banilor, în formă continuată (2 acte materiale). După ce va ieși din penitenciar, timp de 3 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public, să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public sau să fie administrator la o societate comercială. Confiscă de la inculpat suma de 321.360,13 lei și până la achitarea ei se menţine măsura sechestrului asigurător asupra cotei de 50% din imobilul situat în judeţul Ilfov, comuna 1 Decembrie, Şos. Giurgiului, nr.161, precum şi asupra cotei de 50% din terenul arabil intravilan, în suprafaţă de 980 m.p., T43, P137/3/6, situat în comuna 1 Decembrie, Şoseaua Giurgiului, judeţul Ilfov.

Bengalici Claudiu: pedeapsa de 6 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la spălarea banilor, în formă continuată (3 acte materiale). După ce va ieși din penitenciar, timp de 4 ani nu va avea dreptul să fie ales sau numit ca om de stat, demnitar sau funcționar public, să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public sau să fie administrator la o societate comercială. Se scade perioada de 7 luni închisoare a arestului din timpul urmăririi penale. Confiscă de la inculpat suma de 1.225.489,41 lei. Până la achitarea ei, se pune sechestru pe toate bunurile lui.

Urmărește-ne:
0