Hotărâri remarcabile: 𝐃𝐫𝐨𝐠𝐚𝐭 𝐬𝐢 𝐯𝐢𝐭𝐞𝐳𝐨𝐦𝐚𝐧, 𝟏𝟑 𝐚𝐧𝐢 𝐢𝐧𝐜𝐡𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐞

⚖️ Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe şoferul drogat care a lovit mortal şoferul unui alt autoturism, depăşind viteza legală.

🚗 La data de 8 septembrie 2019, nervos că prietena sa se află într-un club fără ştirea lui, Mario Iorgulescu a plecat de la o petrecere, s-a urcat la volan autoturismului deşi consumse alcool şi cocaină şi a condus spre clubul aflat în Bucureşti. El a pătruns într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, apoi a depăşit un autoturism accelerând la 162 de km/h, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un alt autoturism. 💀Şoferul respectiv a decedat pe loc.

👩‍⚖ Tribunalul București l-a condamnat în februarie la pedeapsa de 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a aplicat o pedeapsă defintivă de 12 ani de închisoare pentru omor, 2 ani pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a reţinut o pedeapsă mai veche de 3 ani pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate. În final, Mario Iorgulescu va executa în penitenciar pedeapsa rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare.

În plus, societatea de asigurări va plăti celor doi urmaşi ai celui ucis suma de 50.000 lei daune materiale şi câte 100.000 euro daune morale.

📖 Motivarea soluţiei de condamnare poate fi citită la: https://www.rejust.ro/juris/237747472

#hotarariremarcabile este un proiect de #educatiejuridica al asociatiei #VeDemJust. Pentru a fi la curent cu noutăţile în materie de legi şi de jurisprudenţă, descărcaţi în telefonul mobil aplicaţia Lege-n-Dar.

Urmărește-ne:
0