I love rule of law, ed. I, Cluj

Joi, 27 mai 2021 a avut loc prima ediție a concursului de educație juridică „I love rule of law” la Cluj-Napoca.

A fost inițiat de Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București și VeDem Just încă dinainte de pandemia din 2020. La organizare au participat studenții asociației Justitia Nihil Expetit Praemii.

Concursul s-a adresat cu precădere elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Anul acesta a constat  în alcătuirea unui eseu/prezentare plecând de la teme dezvoltate în manualul Elevul și legea. Ghid practic de educație juridică, ediția 2020 scris de domnul judecător dr. Cristi Danileț și apoi susținerea sa în fața juriului care a pus întrebări.

Juriul a fost compus din: judecător Cristi Danileț, prof. Hadrian Arion (inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Cluj), prof. Amalia Gurzău (inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Cluj), avocat Flavia Maier (decanul Baroului Cluj) și conf. univ. dr. Paul Popovici (prodecan al Facultăţii de Drept). Ne-a onorat cu prezența lect. univ. dr. Alexandru Cordoș, decanul Facultății de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”. Concursul a fost susținut financiar de Raiffeisen Bank.

Pentru concurs s-au înscris un număr de 11 proiecte ale unor elevi de liceu din Baia Mare, Cluj-Napoca, Satu Mare, Timișoara, Turda. După însumarea punctajelor s-au acordat următoarele premii:

–        Premiul I, 1500 lei: Teodora-Călina Sava (Colegiul Național Bănățean din Timișoara);

–        Premiul al II-lea, 700 lei: Ana Oprea și Amelia Taloș (Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca);

–        Premiul al III-lea, 500 lei: Petruța Sâmbotelecan (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

S-au acordat și trei mențiuni pentru:

–        Beatrice Mărginean (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda);

–        Carmen-Ioana Oltean (Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca);

–        Diana Rîșcu, Andreea-Iulia-Gabriela Fălcușan, Paul-George Bud, Alexandra-Bianca Bordac și Demeter Lorena-Francesca (Liceul Teoretic ,,Emil Racoviță” din Baia Mare”).

Urmărește-ne:
0