VeDem Just lansează primul laborator de educație juridică din Moldova

În contextul „Zilei şcolare a non-violenţei şi a păcii” (30 ianuarie), asociația VeDem Just a lansat azi primul laborator de educație juridică din Moldova, la Şcoala Nr. 10 din Bacău, amenajat într-o sală de clasă special dedicată. Aici se vor desfășura lecții de educație juridică ținute de către profesori instruiți de asociație, vor fi organizate procese simulate cu elevi ca actori, vor avea loc întâlniri regulate ale membrilor din clubul “Elevii, prietenii legii” ce vor aborda subiecte civico-juridice.

Din partea VeDemJust au participat Lucian Checheriță – președinte și Cristi Danileţ – judecător (în online). Din partea școlii au participat Jicu Iulia – director, Costela Bejan – profesor de educație juridică, Dana Elena Sturzu – profesor de istorie. Invitat special a fost judecătorul Adrian Finică de la Secţia Penală a Curţii de Apel Bacău. Elevii din clasa a VII-a care au participant la eveniment au aflat de ce e importantă educația juridică, ce înseamnă responsabilitatea, ce este și cum arată roba de judecător, care este simbolul Justiției, riscurile la care se supun dacă agresează pe cineva.

Primul „Laborator de educație juridică” a fost amenajat de VeDem Just în anul 2019 la Liceul Marin Preda din București. Proiectul își propune ca în cel puțin o școală din fiecare județ să existe o sală de clasă cu elemente vizuale și de comunicare a noțiunilor elementare de drept, dotată cu o mini-bibliotecă conținând principalele lucrări de specialitate și acte normative interesând elevii și profesorii, respectiv exemplare de pe ghidul de educație juridică „Elevul și Legea”, tipărite din sponsorizări și donații primite AICI.

Urmărește-ne:
0