Instruire studenți pentru predarea educației juridice

În data de 17 februarie 2022 a avut loc un curs de instruire a studenților la drept pentru predarea educației juridice non-formale.

De mai mulți ani, asociația VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție susține cu resurse activitățile de educație juridică formală efectuate de profesori. De asemenea, desfășoară activități de educație juridică non-formală în școlile din România pe bază de voluntariat, susținute de membri ai asociației sau de voluntari ai acestui program. Uneori, acești voluntari sunt instruiți pentru a deprinde modalitățile adecvate de predare non-formală. Săptămânile trecute au fost instruiți avocați și grefieri.

În anul 2016 au fost implicați în acest program studenții facultăților de drept. Primii instruiți au fost membri ai Asociației Studenților la Drept din cadrul Universității A.I.Cuza din Iași, care împreună cu judecătorul Cristi Danileț au fondat  programul EdJust-Educaţie Juridică în şcoli. S-a apelat la studenții de la drept pe motiv că sunt cei mai apropiați de elevi ca vârstă și, astfel, interacțiunea cu aceștia poate fi una mai adecvată.

La inițiativa studentei Ilinca Sabina Acasandrei de la Facultatea de Drept a Universității A.I. Cuza din Iași, 30 de colegi de ai săi, studenți și masteranzi în drept au participat ieri la o sesiune intensivă de formare ținută de judecătorul Danileț cu privire la metodele și tehnicile de predare, adaptate la nevoia de a transmite cunoștințe elementare despre legislație copiilor și tinerilor.

Urmărește-ne:
0