Instruire pentru profesorii de juridică

Asociația VeDem Just anunță organizarea unor noi sesiuni de pregătire a profesorilor care vor preda educația juridică. Ei vor putea alege cursul din perioada 29-30 august 2022 sau cursul din perioada 3-4 septembrie 2022.

Educația juridică a devenit disciplină opțională în peste 125 de unități școlare din România. Peste 7000 de elevi primesc de la profesorii lor informații săptămânale despre domeniul legal și juridic.

Și în acest an pregătirea cadrelor didactice ce predau acest opțional va fi asigurată în mod gratuit de asociația VeDem Just. Profesorii care s-au înscris în ultimele luni la adresa precum și cei comunicați de către inspectoratele școlare județene vor primi cu o zi înainte, pe email sau whatsapp, un link de conectare via ZOOM. Fiecare profesor va opta:

– fie pentru cursul ce va avea loc în datele de 29 august (între orele 17-20) și 30 august (între orele 17-20);

– fie pentru cursul ce va avea loc în datele de 3 septembrie (între orele 10-13) și 4 septembrie (între orele 17-20).

Instrucțiuni: Conectarea se va face cu 15 minute înainte. Participanții vor trebui să aibă la dispoziție un laptop și un telefon mobil, conectate la internet. Camerele video vor fi deschise tot timpul cursului. Prezența este obligatorie pentru toate cele șase ore de curs. Se va alege un loc adecvat, de preferat biroul de lucru. Se va evita orice altă preocupare exterioară (condus autoturism, luatul mesei, prezența altor persoane). Încurajăm adresarea de întrebări lectorilor. Ulterior cursului se va expedia fiecărui participant diplomă din partea asociației.

Teme: Vor fi abordate subiecte tratate în manualul de educație juridică pentru elevi: 1. Prezentarea VeDem Just și a opționalului de educație juridică. 2. Libertatea de exprimare; limite în online; pornografie infantilă. 3. Elevul și școala. Bullying. Noul Regulament școlar. 4. Elevul și familia. Violența domestică. 5. Elevul și viața intimă. Abuzurile sexuale. 6. Elevul și sănătatea. Substanțe interzise.  7. Violența; legitima apărare. 8. Principalele regulile de circulație pe drumurile publice. 9. Consecințele faptelor ilegale; oamenii legii.

Lectori: jurist Gianina Clop și judecător Cristi Danileț.

Nelămuriri: Pentru orice întrebări legate de curs ori probleme tehnice puteți apela via whatsapp pe Gianina la nr. 0726.400.167 sau Cristi la nr. 0742.182.581.

Urmărește-ne:
0