Inspecția Judiciară cenzurează asociația VeDem Just

VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie reacționează ferm împotriva Inspecției Judiciare care îi monitorizează activitatea.

Față de noua acțiune îndreptată împotriva judecătorului Cristi Danileț pe motiv că face parte din VeDem Just, care ar fi o formațiune politică sau ar desfășura acțiuni politice, asociația VeDem Just reacționează ferm și acuză Inspecția de limitarea libertății de exprimare.

Asociația VeDem Just este o organizație fără scop politic și fără scop comercial. A fost înființată legal de Judecătoria sector 3 București în anul 2016 și a funcționat de atunci fără niciun impediment.VeDem Just nu susține un anumit partid politic sau vreun om politic. Este o organizație civică care militează pentru educația juridică a copiilor și tinerilor, pentru statul de drept și respectarea drepturilor omului, pentru buna guvernare și o justiție independentă.Orice persoană sau instituție care încalcă aceste principii va fi criticată de noi, indiferent din ce partid face parte. Astfel de acțiuni nu ne transformă într-un partid politic sau formațiune politică și sunt de însăși esența libertății de exprimare consfințite constituțional.

Inspecția Judiciară nu are niciun drept să monitorizeze și să critice activitățile organizației noastre. Dacă are îndoieli cu privire la modul în care ne desfășurăm activitatea potrivit scopului declarat, poate sesiza Judecătoria pentru desființarea noastră. Până în prezent nicio acțiune în acest sens nu a fost demarată nici de Inspecția Judiciară, nici de vreo altă persoană.

Ca urmare, VeDem Just protestează vehement împotriva incredibilei acțiuni a Inspecției Judiciare și își rezervă dreptul de a o acționa în judecată atât pe autorul sesizării adresate Inspecției Judiciare, cât și conducerea Inspecției care a validat o astfel de acțiune.

Urmărește-ne:
0