Condamnare pentru hărțuire online

Foto: Bihoreanul

Pentru hărțuirea în online a unui preot, o femeie a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Oradea.

În februarie-aprilie 2019, inculpata a contactat în repetate rânduri un preot, prin intermediul aplicației Messenger, SMS, whatsapp și telefonic, susținând că ar fi avut o relație cu acesta, că e posibil să fie însărcinată, dar că apoi el a abandonat-o. În total i-a dat 3000 de apeluri, 2000 de mesaje și zeci de fotografii, inclusiv cu ea dezbracată. Chiar în ziua când ea a fost audiată de poliție, a efectuat 50 de apeluri telefonice. Ea a susținut că au avut o relație, chiar a prezentat mesajele de la el.

Pentru săvârșirea infracțiunii de hărțuire prevăzută de art 208 alin. (2) din Codul Penal, Judecătoria Oradea a condamnat-o pe inculpată la pedeapsa de 5.400 lei amendă penală și a respins pretențiile preotului de plata a unei sume de bani. Și inculpata, și victima au formulat apel, dar pe data de 17.01.2022, Curtea de Apel Oradea a menținut pedeapsa – motivarea e disponibilă AICI. Dacă nu va plăti amenda, condamnata va executa 180 zile închisoare. Ea este cercetată în alt dosar, pentru șantaj, cu privire la același preot.

Instanța a reținut că prin frecvența apelurilor și prin conținutul mesajelor, inculpata a generat preotului o stare de temere. Indiferent care a fost relația dintre cei doi, inculpata nu avea nici un drept să apeleze și să trimită mii de mesaje cu un conținut amenințător și defăimător persoanei vătămate. Victima nu este îndreptățită la daune morale întrucât anumite acțiuni ale lui au generat comportamentul inculpatei.

Urmărește-ne:
0