Grefierii se implică în educația juridică nonformală în școli

Asociația „VeDem Just” și Sindicatul Național al Grefei Judiciare „Dicasterial” anunță încheierea unui Protocol de colaborare pentru promovarea în comun educației juridice în școli. Începând din această toamnă grefierii vor fi prezenți în școli, fizic sau online, pentru a facilita accesul elevilor la cunoștințe juridice elementare.

Judecători, avocați și mediatori susțin deja de cinci ani lecții de educație juridică pentru elevi. De acum, se alătură și grefierii. În baza Protocolului semnat de cele două organizații, grefierii voluntari vor fi instruiți de juriștii din cadrul „VeDem Just” să predea educația juridică nonformală în școli și licee, vor distribui manualul de educație juridică „Elevul și Legea”, vor prezenta elevilor principalele reguli de conduită conforme cu regulamentele școlare și normele sociale, vor explica modul de funcționare a sistemului judiciar și profesiile juridice din România.

Președinții celor două organizații – jurist Lucian Checheriță și grefier Cătălin Trăistaru – își propun o participare cât mai largă la educarea tinerilor în spiritul respectării legii și la responsabilizarea lor cât mai devreme. Se dorește ca, în timp, să se prevină violența în școli și agresivitatea pe internet, respectiv să scadă numărul celor implicați în cauzele judiciare aflate pe rolul instanțelor din România.

Urmărește-ne:
0