Ghidul de educație juridică în EN, DE, HU și ESP

Azi este Ziua Minorităților Naționale în România, o sărbătoare națională în România. Este ziua în care se celebrează adoptarea în anul 1999 de către ONU a Declarației cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale sau etnice, religioase și lingvistice.

Nu întâmplător, asociația VeDem Just lansează traducerea în patru limbi a ghidului „Elevul și legea”, primul instrument de educație juridică folosit pentru elevii din 93 de școli care au ales acest opțional. Ghidul este disponibil de acum în limbile engleză, germană, maghiară și spaniolă. Reamintim că ieri a fost lansat ghidul în limba semnelor.

VeDem Just este convinsă de utilitatea acestor traduceri pentru elevii care studiază aceste limbi străine în școlile noastre, pentru familiile de refugiați în țara noastră, pentru studenții din programele Erasmus care vin la noi, pentru familiile diplomaților și celor care activează în companii, ca și pentru familiile românilor care lucrează în străinătate.

Ghidul „Elevul și legea” este scris de judecătorul Cristi Danileț sub egida VeDem Just, promotor al educației juridice pentru copii și tineri. El stă la baza aplicației „Lege-n-Dar” pentru telefonul mobil.

Urmărește-ne:
0