Dublu omor: condamnare definitivă

Foto: Libertatea

Pentru sechestrarea și uciderea a două persoane, doi soți au fost condamnați astăzi definitiv: el la 30 ani închisoare, ea la 12 ani închisoare (Dosar 1632/110/2021).

În dimineața zilei de 1 martie 2021 soții Gheorghe și Aurelia Moroșan, ce domiciliau în Bogdănești, jud. Bacău, au fost anunțați că în fostul lor apartament din Onești – pe care îl pierduseră în urma unui proces – noul proprietar a angajat niște muncitori să îl renoveze. Cei doi s-au deplasat la fața locului înarmați cu cuțit, spray lacrimogen, coliere de plastic autoblocante, au pătruns în interior, au închis ușa cu cheile aflate în ială, i-au legat pe cei doi muncitori care efectuau lucrări de reparații și, sub amenințarea cuțitului, i-au ținut cinci ore pe balconul apartamentului. Au vrut ca totul să fie public, astfel încât au sunat la o televiziune, au cerut prezența presei și au transmis live pe Facebook. La ora 17:00, bărbatul și-a dus la îndeplinire amenințările cu moartea aplicând mai multe lovituri de cuțit celor doi muncitori. Poliția a intervenit rănindu-l prin împușcare pe agresor. Între timp, un muncitor a decedat pe loc, iar cel de-al doilea a decedat a doua zi, la spital. 

Cei doi soți au fost arestați: soția pe 1 martie, soțul pe 22 martie 2021. În octombrie anul trecut Tribunalul Bacău i-a condamnat pe el la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru omor (nu i s-a dat detențiune pe viață fiindcă are vârsta peste 65 ani), lipsire de libertate și tulburarea ordinii și liniștii publice; pe ea la 12 ani închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate.  Motivarea Tribunalului este disponibilă aici. Azi, Curtea de Apel Bacău a menținut sentința, astfel că pedeapsa a devenit definitivă.

10 urmași ai celor două victime au cerut daune în proces. Gheorghe Moroșan a fost obligat să plătească fiecăruia câte 200.000 euro daune morale, drept pentru care au fost sechestrate toate bunurile pe care acesta le deține.

Urmărește-ne:
0