„Be legal! Be cool!“, prima ediție, la Alba-Iulia

De Ziua Copilului, la Alba-Iulia, un număr de 135 de elevi își vor testa cunoștințele la faza finală a primului concurs național de educație juridică din România, intitulat sugestiv „Be legal! Be cool!”. Concursul este în totalitate o inițiativă privată și este organizat de asociația VeDem Just, fiind dotat cu premii substanțiale. 

Preselecția s-a desfășurat la nivel județean în urmă cu două săptămâni pe trei grupe: elevii din clasele V-VI, cei din clasele VII-VIII și elevii de liceu. S-au înscris 600 de elevi din 31 de județe. Ei au fost examinați prin teste online din cunoștințele de educație socială și juridică. 

Pe 1 iunie are loc faza națională. Se vor deplasa la Alba-Iulia copii din județe îndepărtate, precum Constanța ori Brăila, însoțiți de profesori sau părinți. Și județul Alba are trei candidați: Gecan Carla Denisa și Maier Maria Nicoleta, eleve în clasa a XI-a ale Liceului Tehnologic din Aiud și Pleșa Darius Nicolae, elev în clasa a X-a la Liceul „Horea Cloșca și Crișan“ din Abrud. 

La eveniment vor participa fostul procuror general al României, Augustin Lazăr și judecătorul Cristi Danileț, fondator al asociației VeDem Just. 

Concursul va avea loc, cu bunăvoința rectoratului, la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, începând cu orele 11:00. Premiile puse în joc sunt: două telefoane mobile, două tablete, două laptopuri și trei locuri în Tabăra de vară „Legal Academy”, aflată la a 5-a ediție, organizată de către Asociaţia VeDem Just.

VeDem Just este o asociație neguvernamentală și apolitică, înființată în anul 2015. Membrii sunt practicieni ai dreptului, cadre didactice, elevi și studenți. Este promotoare  a „educației juridice în învățământul preuniversitar”. Printre resursele inovatoare create se numără: ghidul „Elevul și Legea” disponibil pe www.educatiejuridica.ro, aplicația pentru mobil „Lege-n-Dar”, disponibilă gratuită în App Store și Magazin Play, cursul de instruire pentru cadrele didactice „Profu’ de juridică” și tabăra anuală pentru adolescenți „Legal Academy”. 

Urmărește-ne:
0