Comunicatul CCIR – o rușine pentru societatea civilă

Membrii VeDem Just sunt indignați de comunicatul din 19 ian. 2022 al Camerei de Comerț și Industrie din România intitulat „Je suis Ciucă”.

În cursul zilei de ieri, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit publicului că în urmă cu câțiva ani, cel care ocupă funcția de premier al țării a plagiat atunci cel puțin 30% din teza sa de doctorat. Azi, CCIR a publicat un comunicat intitulat „Je suis Ciucă” prin care ia apărarea acestuia. Deși președintele CCIR a semnat declarația de integritate, aderând la principile, valorile și obiectivele Strategiei Naționale Anticorupție, VeDem Just constată că, prin acest comunicat, CCIR susține de fapt furtul intelectual și militează împotriva libertății de exprimare, acuzând-o într-un mod stupefiant pe jurnalistă de scandal, discordie, atac steril și stigmatizare, atribuindu-i într-o modalitate inacceptabilă însușirea de „detractor”.

Ca asociație ce militează pentru buna guvernare și integritate, VeDem Just își exprimă totalul dezacord cu reacția asociației apolitice înființată prin lege și numită „Camera de Comerț și Industrie a României”, care pretinde în comunicat că vorbește în numele mediului de afaceri, al antreprenorilor, ba chiar al tuturor românilor.

Plagiatul este furt. Hoția este cel puțin imorală, dacă nu sunt îndeplinite condițiile pentu a fi infracțiune. Niciun om cinstit sau organizație onestă nu poate apăra hoții de vreun fel, fie ei plagiatori, fie ei corupți. Când cetățenii ajung în importante funcții publice, lumea are dreptul să afle modul în care ei se raportează la respectarea legii și la valorile morale.

Comunicatul CCIR este o rușine pentru societatea civilă și pentru valorile care ar trebui promovate de asociațiile și fundațiile din România.

Urmărește-ne:
0