Un an închisoare pentru omorârea unui câine

Pentru omorârea unui câine, un recidivist din Galați a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an de închisoare cu executare.

După un conflict între doi vecini de bloc, unul l-a așteptat în scara blocului pe celălalt să se întoarcă de la plimbare și, când acesta din urmă a intrat împreună cu cățelușa sa, primul a dat să îl lovească cu un cuțit; vecinul a reușit să se ferească, ca urmare agresorul și-a îndreptat acțiunile violente către cățelușa rasa Amstaff pe care a lovit-o mortal, în scop de răzbunare.

Judecătoria Galați a condamnat în martie anul trecut pe agresor la închisoare cu executare pentru pentru săvârșirea  infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută de art. 25 alin. (2) lit. a din Legea nr. 205/2004 și a fost obligat să plătească proprietarului 5.000 lei pentru suferința pricinuită de dispariția câinelui. Instanța a reținut că inculpatul are antecedente penal constând în condamnări pentru furt și tâlhărie și fusese liberat din penitenciar în urmă cu 6 luni.

În data de 17 ian. 2022 Curtea de Apel Galați a menținut pedeapsa închisorii aplicată de Judecătorie, sentința rămânând astfel definitivă. Motivarea hotărârii poate fi citită AICI.

Urmărește-ne:
0