Be legal! Be cool! – finala, poze și premiere

Azi, 1 iunie 2023, a avut loc finala concursului național de educație juridică „Be legal! Be cool!” organizat de VeDem Just.

În trecut, asociația neguvernamentală VeDem Just a organizat doar concursuri locale de educație juridică, la București, Constanța și Cluj. Acum însă, în perioada mai-iunie 2023, concursul a avut loc la nivel național „Be legal! Be cool!”, ediția I.  S-au înscris peste 600 de elevi. După ce a avut loc faza județeană în format online, s-au calificat în finală 135 de elevi din 25 de județe.

Azi, de Ziua Copilului, s-au întâlnit la Alba-Iulia elevii, însoțiți de părinți și de profesori. Ei au fost primiți în Universitatea „1 Decembrie 1918”. Concursul a fost deschis de judecătorul Cristi Danileț, fondator al organizației VeDem Just și autor al ghidului „Elevul și legea”. Au luat cuvântul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României și Bogdan Manole, profesor de drept la Universitate.

Concursul a constat în două probe: prima, eliminatorie, de rezolvare a unor teste cu întrebări tip grilă – răspunsuri corecte AICI; a doua, examinare tip Kahoot cu public. Toți au avut de câștigat, dar cei care au primit premii au fost:

Grupa 1 (copii din clasele V-VI): Elena Adelina Mihai (Iași), Alexandru Nectarie Cobjug (Iași) și Tiana Maria Mircovici (Timișoara);

Grupa 2 (elevi din clasele VII-VIII): Luca Mihai Mironescu (București), Bogdan Radu Mănescu (Bacău) și Ștefan Iordache (Târgoviște);

Grupa 3 (elevi din licee): Stephanie Antonia Constantinescu (Câmpina), Celeste Arhire (Iași) și Maxim Bodnariuc (Cluj-Napoca).

Copiii de pe locul întâi au primit premiu câte un laptop, cei de pe locul al doilea câte un telefon mobil și cei de pe locul al treilea câte o tabletă. În cazul liceenilor, toți cei trei câștigători au primit câte un vaucher pentru un loc gratuit în tabăra de educație juridică „Legal Academy” din perioada 1-6 septembrie 2023 în com. Orlat, jud. Sibiu.

Toți elevii au primit diplome de participare din partea asociației VeDem Just. Profesorii însoțitori au primi diplome de apreciere. Concursul a fost transmis live pe contul de FB al organizației: partea I (deschiderea AICI), partea a II-a (proba Kahoot și premierea AICI). Membrii echipei de concurenți de la Botoșani au devenit voluntari ai VeDemJust, ei având în social-media postările cele mai populare despre acest concurs.

Mulțumiri tuturor!

Urmărește-ne:
0