Stare de alertă: circulație interzisă între orele 22-5

Prin H.G. nr. 293/2021 s-a decis prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, începând cu data de 14 martie. Hotărârea s-a publicat în M.Of. nr. 245 de ieri.

Măsuri aplicabile: fără concerte; procesiuni și pelerinaje numai pentru rezidenți; spectacole sportive fără spectatori; reguli speciale pentru slujbe religioase, activități sportive, muzee, cinema, piețe volante; fără nunți în spații închise; demonstrații cu maxim 100 de persoane care să poarte mască și să stea la distanță de 1m; fără formarea de grupuri mai mari de 6 persoane în localități; fără activitate în piscine și spații de joacă în spații închise; cu triaj și dezinfectare la intrarea în instituțiile publice; cu telemuncă acolo unde e posibil;

Circulația este interzisă între orele 22,00-5,00 cu excepția celor care merg la muncă, merg la spital, i-a surprins această perioadă într-un mijloc de transport în comun, s-a deplasat pentru a avea grijă de un copil/bătrân/bolnav sau pentru un deces. Cei aflați în această situație trebuie să aibă asupra lor o declarație.

Starea de alertă a fost instituită pentru prima dată prin H.G. nr. 394/2020 cu scopul de a preveni și combate efectele epidemiei de Covid-19. Decizia Guvernului are la bază un act al Parlamentului – Legea nr. 55/2020.

judecător Cristi Danileț

Urmărește-ne:
0